Foto: Peter Magnusson

Stor skogsbrand utanför Virserum

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område vid Triabo söder om Virserum eldhärjades på måndagskvällen.

Räddningstjänsten fick larmet på måndagseftermiddagen och elden spred sig sedan till ett 60 hektar stort område, enligt de första uppgifterna. Ett 30-tal brandmän arbetade med att få kontroll på branden.

– Det är otroligt torrt i marken och vädret är inte direkt på vår sida. Det blir hårt jobb under kvällen och natten, sa Michael Hesselgård, räddningschef Hultsfred kommun.

Skogsbrand i Triabo

Fyra helikoptrar vattenbombade området med start vid åttatiden på kvällen. Tre helikoptrar var inköpta från ett företag i Uppsala och en helikopter kom från försvaret.

– Vattenbombningen gör att vi kommer åt branden ordentligt, men vi har inte branden under kontroll. Vi flygbombar tills det blir mörkt, under natten har vi sedan bevakning. I morgon bitti fattar vi nya beslut, förklarade Michael Hesselgård, räddningschef Hultsfred kommun vid 21-tiden på kvällen.

Ingen bebyggelse har varit hotad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbrand i Triabo

Mer i ämnet