Foto: Räddningstjänsten Västervik

Skogsbranden utanför Västervik är släckt

Uppdaterad
Publicerad

Eftersläckningsarbetet pågick till sent på tisdagskvällen men nu är branden släckt.

Larmet om branden kom vid lunchtid på tisdagen efter att en person slagit larm om rökutveckling i skogen nära Samsvik utanför Västervik.

Som mest var det ett område på ungefär 150 gånger 100 meter som brann.

Brandflyget har varit inkopplat i branden för att ge en bild av hur stor branden är och vid 16-tiden på eftermiddagen var totalt 15 personer på plats för att bekämpa elden.

Bevakar platsen nattetid

– Vi håller på med eftersläckningsarbetet och det gör vi fram tills det mörknar, sa Jacob Sundell, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Västervik under tisdagskvällen.

Under natten mot onsdag kommer sedan någon form av bevakning att finnas på platsen. Hur branden uppstått är ett mysterium.

– Ja, jag var en av dem som var först på plats, och hur det börjat är svårt att säga. Det finns inga vägar i närheten och branden tycks ha startat vid en hög punkt mitt ute i terrängen, säger Jacob Sundell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.