Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var ordentligt skräpigt på campus i Växjö dagen efter valborgsfirandet. Foto: William Frykfeldt/SVT

Skräpigt efter studenternas valborgsfirande i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Trots att studentkåren säger att de uppmanar studenterna att ta hand om sitt skräp låg mängder av matkartonger, plastpåsar och tomburkar kvar på marken efter valborgsfirandet på campus i Växjö.

– Det är väldigt tråkigt att man inte kan slänga skräpet i soptunnan direkt givetvis, men att den enskilda studenten väljer att inte göra det kan vi ju inte stå för, säger Kajsa Edenborg som är studiesocialt ansvarig vid Linnékåren i Växjö.

Enligt både henne och en annan städande funktionär har de gott om soptunnor och pantinsamlingar på gräsplanen. Men det är alltså långt ifrån alla som använder dem.

– Vi studenter pratar mycket om miljön men när man ser det här efter Valborg, så bryr sig kanske inte så många när det väl kommer till kritan, säger Sofie Rohr, aktiv i lärarstudenternas förening Pedal vid Linnéuniversitetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.