Skyddsstopp vid asylboendet i Boda Värdshus

Uppdaterad
Publicerad

Efter att personalen vid boendet slagit larm om flera allvarliga och hotfulla situationer stoppas de nu från att åka dit.

Enligt det skyddsstopp som utfärdats av Migrationsverkets skyddsombud är det inte längre säkert för Migrationsverkets personal att åka till boendet.

Bland annat ska personalens bilar blockerats, de ska ha hotats och inredning slagits sönder under deras vistelse där.

På boendet finns just nu 76 asylsökande, och är där med är boendet nästan fullbelagt.

Enligt skrivelsen från skyddsombudet ska Migrationsverket gjort upprepade påpekande till leverantören om brister i boendemiljön men utan att någon förbättring sker. Det står också att bristerna på boendet föder ett missnöje som i sin tur tas ut på Migrationsverkets medarbetare.

Då verkets personal inte kan utföra sitt arbete under betryggande former på nuvarande anläggning får antingen de boende flyttas till annan anläggning eller komma till Migrationsverkets reception i Alvesta med sina ärenden där säkerheten bättre kan garanteras för verkets personal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.