Slogs medvetslös när han skulle försvara två flickor

Uppdaterad
Publicerad

En man som gick emellan när en annan man ofredade två yngre flickor blev själv nedslagen och sparkad på.

Det var vid 22-tiden på lördagskvällen som två 14-åriga flickor blev förföljda av en man i centrala Växjö. Han följde efter dem längs Storgatan, bort mot Oxtorget i Växjö. När de sedan vände så vände även han. Flickorna försökte gömma sig en bit bort på gatan men mannen ska då ha börjat antasta flickorna.

Gick emellan

– Och det var då som en annan man steg emellan för att stoppa detta, berättar Emir Bajric jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Men när mannen gick emellan för att stoppa antastaren blev han själv påhoppad och slagen.

Grovt misshandlad

– Det rör sig om en grov misshandel av allvarliga slag, säger Emir Bajric. Han blev slagen i ansiktet med knytnäven och även utsatt för sparkar då han låg ner.

Polisen kunde gripa en 32-årig man som nu är anhållen misstänkt för grov misshandel.

Även anmäld för ofredande

– Han sitter hos oss och vi kommer ha fortsatta förhör med honom idag, säger Emir Bajric. Det finns många vittnen till händelsen, men vi har inte kunnat höra målsägande då han fortfarande ligger kvar på sjukhuset på grund av sina skador.

Även en av flickorna har gjort en anmälan mot 32-åringen. Den anmälan gäller ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.