Sjögren tävlar för Sverige i kock-VM Foto: TT

Småländskt jävlar anamma ska ge honom guldet

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Sjögren från Oskarshamn tävlar i kock-VM i franska Lyon.

Den internationella kocktävlingen Bocuse d'Or, som brukar kallas kock-VM pågår nu i franska Lyon. Alexander Sjögren, uppväxt i Oskarshamn och jobbar i dag i Lund, representerar Sverige.

Tävlingen började i dag klockan åtta på morgonen och kommer pågå i fem timmar och 50 minuter. 

– Vi siktar på guldmedalj, men det är otrolig tuff konkurrens. Men vi har tränat i snart två år för att ge oss chansen att ta hem det efterlängtade guldet, säger Alexander Sjögren till SVT.

Småländskt jävlar anamma

Under tävlingen kommer de laga två olika rätter. För första gången i historien kommer de laga en vegansk maträtt. Den andra maträtten är en klassisk fransk anrättning från det franska området Lyon. Ingenting får gå fel under timmarna tävlingen pågår och kanske kan de småländska rötter ge honom guldet. 

– Mitt småländska jävlar anamma är min styrka. Jag fortsätter alltid att kämpa, säger han. 

Alexander Sjögren vann brons i kock-EM i maj förra året och med den tredjeplatsen kvalificerade han sig till kock VM i Lyon. 

I klippet ovan kan du se en intervju med Alexander Sjögren från Gomorron Sverige strax innan tävlingen drog igång. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.