Foto: SVT

Nya namn på regionala nyheterna

Uppdaterad
Publicerad

Från och med mars nästa år får SVT:s regionala nyheter nya namn.

Glöm Smålandsnytt och Jönköpingsnytt. Från och med den första mars nästa år så kommer de regionala nyheterna i stället gå under namnen SVT Nyheter Småland och SVT Nyheter Jönköping.

Namnbytet är en del i att SVT:s regionala sändningar görs om och syftar till att göra de regionala nyheterna tydligare, både i TV och online.

– Med de nya namnen blir vi både tydligare och mer enhetliga i hur vi möter publiken. Nu ska vi jobba vidare med riktlinjer kring grafik och utseende för hela SVT Nyheters erbjudande, säger Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör.

– Flera av våra nuvarande namn som till exempel Tvärsnytt, Mittnytt och Gävledala blir inaktuella i mars nästa år. Samtidigt behöver vårt regionala utbud bli enklare att hitta till digitalt. Jag är övertygad om att publiken snabbt kommer att vänja sig, säger Christina Ågren, programchef för Regionala nyheter & minoriteter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.