Emil Forslund skrinnade ifrån allt och alla när han gjorde 2-0-målet mot AIK i tisdags. Foto: Eva-Lena Ramberg

Snabbast i hockeysverige? – Nu svarar matchhjälten

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen tog Tingsryd kommandot i den hockeyallsvenska finalen genom att besegra AIK med 3-0. Frågan alla ställde sig efteråt var: Är Emil Forslund i Tingsryd snabbast i Sverige?

– Det vet jag faktiskt inte själv. Men många säger att jag är väldigt snabb, berättar Emil Forslund när vi ringer upp honom på bussen mot Stockholm på väg mot returmatchen mot AIK.

Det var i tisdags i en fullsatt hemmaarena som Tingsryd mötte AIK i den första matchen i den allsvenska finalen. Efter halva tredje perioden förberedde sig hemmalaget för att försvara en 1-0-ledning med en man mindre på isen – Då slog Emil Forslund till.

Får beröm i sociala medier

I boxplay skrinnade han ifrån allt och alla och gjorde 2-0, vilket skapade en våg av reaktioner i sociala medier.

”Emil Forslund i Tingsryd är bland det jävligaste jag sett på ett par skridskor”, twittrade Expressens hockeyskribent Johan Svensson.

”Forslund i Tingsryd är rätt snabb”, skrev SVT Sports Dusan Umicevic.

– Jag har också sett snacket på Twitter och Facebook och att många delar klippet men det är bara roligt. Både på och utanför isen är jag väl ganska explosiv, säger Emil Forslund.

”Grym på grillorna”

Det är inte första gången Emil Forslund visar sin snabbhet. Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand berättar om när Emil åkte ifrån Västeråsspelaren Maskim Matushkin nu senast i söndags.

– Vi känner till hans snabbhet det är inget nytt för oss. Han är grymt snabb på grillorna helt enkelt, säger Tomas Bergstrand.

Hur går tankarna inför returmatchen?

– Kan vi göra samma jobb upp i Stockholm som vi gjorde hemma så tror jag vi har stor chans att ta en match på Hovet också, säger Emil Forslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.