Nu är David hemma i Småland

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen fick familjen Baijric för första gången se sitt nya hem i Virserum. Vänner och grannar hade samlat ihop möbler och husgeråd och förberett lägenheten för deras ankomst.

Familjen Baijric kommer från Bosnien och avvisades från Sverige i våras. Många upprördes över att familjen tvingades lämna landet trots att sonen David, som lider av flera svåra handikapp, inte kunde få tillräckligt bra vård i sitt hemland.

Familjen flydde från Bosnien på grund av den utsatta situationen för romer i landet och tiden i Bosnien har varit svår. Tills David Söderlund, som är vd för företaget Plusfamiljen, engagerade sig i fallet. Genom att erbjuda pappa Hasan Baijric jobb har familjen nu kunnat återvända.

Familjen landade på Arlanda på onsdagen och efter att under torsdagen ha besökt Migrationsverket ska de ikväll äntligen landa i sitt nya hem i Virserum. Smålandsnytt kommer att vara på plats och rapporterar vid hemkomsten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Familjen Bajric

Mer i ämnet