Jonas Walfridsson IFK Kalmars huvudtränare kommer att ingå i sportrådet. Foto: IFK Kalmar

Sportråd tar över styret för IFK Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen blev det klart att ett sportråd tar över styret i IFK Kalmar. Det efter att föreningens sportchef Tommy Nyberg slutat. Det blir föreningens huvudtränare Jonas Walfridsson som i samarbete med fem andra personer tar över styret.

IFK Kalmar har sedan Tommy Nyberg slutade i början av februari stått utan sportchef. Tommy Nyberg slutade eftersom han ville ha 2000 kronor i ersättning för sitt arbete.

I föreningens stadgar står det att styret ska bestå av ett sportråd, så den tidigare lösningen med en sportchef har varit tillfällig. Föreningens tränare Jonas Walfridsson kommer att få uppgiften som sammankallande.

Kommer att jobba i team

– För mig så känns det inte som någon större skillnad säger Jonas Walfridsson, vi är ett team som ska jobba ihop och jag ser inte det som något problem att vi kommer att vara flera viljor och det är bara bra att det finns en samlad och bred kompetens.

Arbetet är helt ideellt

Förutom Jonas Walfridsson så är övriga medlemmarna i sportrådet Niklas Klope, Elin Olofsson, Mikael Larsson, Stefan Einarsson och Joakim Carlsson. Ingen av dessa kommer att få någon ersättning för sina uppdrag i föreningen utan det är ett helt ideellt arbete.

Sportrådet räknar att vara på plats och börjar jobba under vecka 9.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.