Man anhållen för stöld av husbil värd 800 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Mannen misstänks nu för inbrott i en byggfirma i Hultsfred. Där ska både husbilen och verktyg för stora värden blivit stulna. Verktyg som återfanns i husbilen när den stoppades.

En byggfirma i Hultsfred utsattes i förra veckan för ett inbrott där de fick sina firmabilar förstörda och blev av med verktyg värda stora summor. Dessutom stals en helt ny husbil värd 800 000 kronor.

– Ja tjuvarna var ju smarta också för vi har ju vakter som cirkulerar i området men när de bröt upp låset så satte de sedan dit ett nytt. Så då såg det ju ut som om ingen brutit sig in när vakterna åkte förbi, berättar ägaren till byggfirman.

Förstörde bilarna

Det var under natten mellan torsdag och fredag som inbrottet ska ha skett. Byggfirman blev då av med en mängd verktyg och maskiner till stora värden. Samtidigt blev deras firmabilar förstörda.

– Ja det är ett sånt strul det här, säger ägaren och suckar. Nu har vi två bilar som måste fixas för de har av någon anledning sprutat med brandsläckare bak i bilarna.

Husbilen som stals förvarades bara tillfälligt i lokalerna, den skulle sedan vidare för vinterförvaring.

– I ett sådant här läge utfärdar vi ett så kallat zonlarm, berättar Anders Olsson, inre befäl vid polisen i Kalmar. Då får samtliga poliser kännedom om att vi söker det här fordonet.

Och när sedan husbilen stoppades av en polispatrull mitt på Öresundsbron kunde man konstatera att fordonet var stulet.

– Där kunde man då gripa en man i 30-årsåldern misstänkt för den här stölden. Och i husbilen återfanns också en hel hög med verktyg, berättar Anders Olsson.

– Ja det är ju jättebra, suveränt, säger byggfirmans ägare. Det hade vi inte räknat med!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.