Många reagerar starkt på avslöjandet att Stefan Carlsson ringt sexlinjer från en fast telefon på landshövdingeresidenset. Foto: TT/Kollage

Starka reaktioner efter landshövdingens sexsamtal: ”Avgå”

Uppdaterad
Publicerad

Reaktionerna på radions avslöjande om landshövding Stefan Carlssons sexsamtal har inte låtit vänta på sig. På sociala medier kräver nu flera länsbor nu Stefan Carlssons avgång

Många reaktioner på dagens avslöjande om landshövdingens sexsamtal har samlats på SVT Nyheter Smålands facebooksida under dagen. Den övervägande delen av kommentarerna uttrycker ilska och besvikelse.

Flertalet personer skriver även att de nu tycker att landshövdingen borde fråntas jobbet eller själv avgå efter skandalen.

Landshövdingens telefonsexskandal

”Fy skäms landshövdingen”

”Avgå med omedelbar verkan. Fy skäms landshövdingen” skriver bland annat en kvinna från Kalmar. ”Han har inget förtroende kvar” skriver en man från Mönsterås kommun.

En man från Vimmerby reagerar även starkt på att Stefan Carlsson var öppen med sina alkoholproblem, men undvek att berätta om sexsamtalen.

”Jag skulle kunna, inte känna respekt, men ha förståelse för mänskliga brister som dylika telefonsamtal. Jag tror jag skulle acceptera saken om du betalar tillbaka slantarna det kostat skattebetalarna ur din egen ficka. Alla förtjänar en andra chans.

Men det jag inte kan svälja är lögnen allt startade med. Det var inte bara för alkoholens skull” skriver han om landshövdingens sjukskrivning.

”En kvinna skulle hängas direkt”

Ytterligare en person menar att det finns risk att landshövdingen kommer lindrigt undan efter skandalen – eftersom han är man:

”Vore det en kvinna som hade gjort detta, använt kontokort och ringt sexsamtal för skattepengar, så skulle hon hängas direkt” skriver Gerd Lansler, kommunfullmäktigeledamot för Kristdemokraterna i Kalmar.

Du kan läsa fler kommentarer eller själv delta själv i diskussionen på vår Facebooksida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landshövdingens telefonsexskandal

Mer i ämnet