Landshövdingen är regeringens företrädare i länet. Foto: TT/SVT

Regeringen har fortsatt förtroende för Carlsson

Uppdaterad
Publicerad

Efter avslöjandet om att landshövdningen har köpt telefonsex meddelar regeringen att man fortfarande har förtroende för honom.

SVT Nyheter Småland har försökt att nå Stefan Carlssons chef, civilministern Ardalan Shekarabi, som inte har haft möjlighet att uttala sig om händelsen eftersom han befinner sig i Visby.

Däremot meddelar hans pressekreterare Peter Skeppström att regeringen fortfarande har förtroende för landshövdingen.

Landshövdingens telefonsexskandal

– Vi har ett arbetsgivaransvar och kommer inte att uttala oss om enskilda personärenden. Det jag kan säga är att vi har fortsatt förtroende för Stefan till något annat meddelas, säger Peter Skeppström.

Inte känt till telefonsamtalen

Enligt Peter Skeppström fick regeringen nyligen kännedom om Carlssons telefonsamtal.

– När länsrådet Malin Almqvist fick reda på det fick också regeringen veta det, innan dess har vi inte haft någon kännedom om det.

Men vad tänker du om att det inte kommit till er kännedom tidigare?

– Länsstyrelsen är och ska fungera som en självständig myndighet så regeringen går inte in och följer upp sånt här.

– Vårt ansvar är att se till att myndigheten fungerar och därför har vi nu tillsatt en tillförordnad landshövding, säger Peter Skeppström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landshövdingens telefonsexskandal

Mer i ämnet