Olycka i Hallandsåstunneln – person har blivit påkörd Foto: TT

Trafiken igång efter tågstopp mellan Nybro och Trekanten

Uppdaterad
Publicerad

Tåget blockerade sträckan från strax efter lunch. Tågtrafiken på sträckan stod helt still eftersom det är enkelspår på platsen, även fler avgångar påverkades.

Trafiken kom i gång strax efter halvtretiden på måndagseftermiddagen. Totalt har åtta tåg ställts in till följd av stoppet.

– Det kan komma att bli en del följdförseningar och i en del fall kan det ha tagits beslut om att ta in ersättningsbussar istället och då är det det som gäller, säger Agneta Eklund presskommunikatör på Trafikverket.

Det var vid 13-tiden  som tåget stannade på sträckan mellan  Nybro och Trekanten. Till en början fanns ingen prognos när det skulle kunna flyttas. Det var Krösatågen som ansvarade för det aktuella tåget.

Även Öresundståg och SJ trafikerar sträckan och Trafikverket uppmanar resenärer att höra av sig till det bolag man reser med för att få information om hur deras avgångar har påverkats av stoppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.