Väntande resenärer på Växjö station. Foto: Christina Ågren/SVT

Tågstopp mellan Alvesta och Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att vara helt stopp i tågtrafiken mellan Alvesta och Växjö under tisdagen. Bussar ersätter de inställda tågen.

Orsaken är en nedriven kontaktledning mellan Gemla och Räppe. Tågen har stått stilla sedan strax innan klockan sex på tisdagsmorgonen. Ett SJ-tåg med resenärer fick evakueras och övrig tågtrafik ersätts med bussar.

Den senaste prognosen är att tågstoppet kan vara ända tills klockan 17.

Enligt resenärer som SVT pratat med är informationen från Öresundstågen bristfällig vilket skapat irritation. Trafikverket beklagar att det är svårt att ge en prognos om när tågtrafiken kommer igång igen.

– När en sådan händelse inträffar så måste vi ringa in personal först och när de väl är på plats ska de ta reda på hur mycket som är rivet och hur mycket arbete det är att laga det. Det tar lite tid, säger Eva Nordén på Trafikverkets presstjänst till SVT Nyheter Småland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.