En uppflyttning för Västervik IK till SHL kan bli dyrt för klubben. Foto: Bildbyrån

Succélaget kan snuvas på drömmen

Uppdaterad
Publicerad

Västervik gör succé i Hockeysverige. Men laget överväger att tacka nej till spel i högsta serien. ”Det är inte genomförbart”, säger sportchefen Tomas Lind till Aftonbladet.

Västervik IK kvalar just nu mot spel i högsta serien, SHL. Men om laget avancerar är arenan för liten för att tillåta spel i SHL.  Ishallen i Västervik tar endast in 2.500 åskådare, varav 800 är sittplatser.

SHL-avancemang kan bli kostsamt

Ett framtida SHL-avancemang skulle i praktiken innebära att klubben måste bygga om ishallen på bara några månader, eller alternativt bygga en ny ishall för att uppfylla SHL:s arenakrav, på 5.000 i publikkapacitet, varav 3.500 är stolar.

– Vi kan inte genomföra det, jag kan inte se det. Men frågan måste ju förstås vidare till högre instanser, men då måste det hända något nu och inte i augusti, säger sportchefen Tomas Lind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.