Suzanne Frank (M): ”Här har vi en vård som krackelerar på många håll”

Uppdaterad
Publicerad

Regionrådet Suzanne Frank (M) går till angrepp på Socialdemokraterna som hon menar inte tar sitt ansvar. Regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S) säger att Frank är bitter och att problemen funnits länge.

Regionrådet Suzanne Frank (M) går till angrepp mot Socialdemokraterna och den politiska ledningen i Region Kronoberg. Hon tycker att vården har krackelerat och att den politiska ledningen inte tar sitt ansvar. Det skriver Smålandsposten.

– Här har vi en vård som krackelerar på många håll. Med väntetider som ökar väldigt mycket, vi har ett röntgeninformationssystem som havererat, vi har Bup som havererar och vi har BB/förlossning med ett oerhört tryck och som inte får sina renoveringar, säger Suzanne Frank till tidningen.

– Den borgerliga oppositionen väljer att göra politik av sådant som de själva inte hade kunnat göra bättre. Till exempel hade barn-och ungdomspsykiatrin stora problem även under de åtta åren som de styrde landstinget. Frank gjorde inget åt det när hon hade möjlighet, säger Anna Fransson regionstyrelsens ordförande till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.