Foto: SVT/arkiv

Man död efter knivskärning i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-årige man som fick svåra skärskador när han attackerades av en 30-årig man i en lägenhet i centrala Ljungby natten mot lördagen är nu död.

Mannen fördes först till Ljungby där hans skador under natten bedömdes som livshotande och hans tillstånd kritiskt. Under lördagen opererades mannen i Ljungby. Men hans liv gick inte att rädda och han avled under natten mot söndagen, enligt polisen i Kronoberg.

Den 30-årige mannen som sitter anhållen är nu misstänkt för mord i stället för mordförsök. Han har gjort vissa medgivanden och kommer att begäras häktad under måndagen. Mannen hävdar dock att han agerade i självförsvar.

Eftersom mannen aldrig kunde höras finns det inga uppgifter om hur knivskärningen kan ha gått till mer än att det skett inomhus i en fastighet i centrala Ljungby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.