Foto: Anders Wiklund/TT

Tingsrydsbo vann nio miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen gick årets största Eurojackpotvinst ut då en rad i Tingsryd genererade nästan 9 miljoner kronor. Storvinsten är den sjunde största Eurojackpotvinsten i Sverige genom tiderna och vinnaren fanns i Tingsryd.

Den rätta 5+1-raden lämnades in på Börjes Varuhus i Tingsryd av en kvinna som bor på orten. Totalt hamnade vinsten på 8 989 660 kronor. Dragningen blev inte klar förrän sent på fredagskvällen och än har Svenska spel inte lyckats nå vinnaren.

– Det blev klart 23:15 igår och än har vi inte hört någonting ifrån kvinnan som lämnade in raden. Vi jagar henne just nu men jag tror inte att hon vet om vinsten för då brukar de vara snabba att höra av sig. Men någon kommer att bli väldigt väldigt lycklig, säger Pierre Jonsson vinnarambassadör på Svenska spel.

Nära att bli historisk

Sammanlagt är det 17 länder som är med och spelar och i den här spelomgången finns sju vinnare runt om i Europa, en av dem i Sverige. Vinnaren i Tingsryd lyckades pricka in fem nummer samt ett stjärnnummer.

– Och lite drama var det också. De sista stjärnnumren var sex och åtta och de inlämnade var fem och åtta. En siffra från att träffa in alla siffror och då hade Tingsryd skrivit svensk spelhistoria med den högsta vinsten någonsin. Då hade vinsten hamnat på 165 miljoner kronor. Men det här var ju ett rätt bra tröstpris, man kan knappast vara missnöjd med nio miljoner, säger Pierre Jonsson.

Det måste vara roliga samtal att ringa för dig som vinnarambassadör?

– Ja verkligen. Många vet ju inte om att de vunnit utan sitter där i pyjamas. En del tror inte på mig utan slänger på luren eftersom de tror att man skojar. Så det blir ganska chockartat för många, säger Pierre Jonsson som nu ska fortsätta att jaga den okända vinnaren från Tingsryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.