Stålbucklan Foto: SVT

Tjejernas motsvarighet till killarnas Tv-puck

Uppdaterad
Publicerad

– Det är mäktigt att spela för sitt distrikt, säger Smålands ledare Emelie Ederfors.

I sin nuvarande skepnad har Stålbucklan funnits sedan säsongen 2012/2013 och är precis som killarnas Tv-pucken en landsomfattande distriktslagsturnering.

Precis som med Tv-pucken, som spelats sedan 1959, är Stålbucklan en turnering som ska gynna rekryteringen och vara starten till en elitsatsning för flickor.

En chans att visa upp sig

– I normala fall spelar jag med killar och då är det ju ingen på plats för att scouta mig. Här i Stålbucklan har jag en helt annan chans att få visa upp mig och gå vidare till nästa steg i min utveckling, säger Sofi Lundin som spelar för Skåne.

– Jag tror att Stålbucklan hjäper till att bygga en grund för hela ishockeyn. Den ger landslagsledningen tillfälle att kolla upp spelare som kan bli potentiella landslagsspelare, säger Tilde Koskela som spelar för Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.