– Idag två år senare står allt på plats igen – det är en jättestor dag för oss, säger Sarah Ejermark, vice ordförande Torsås Ryttare. Foto: Emilie Olsson

Torsås Ryttare höll återinvigning: ”En jättestor dag för oss”

Uppdaterad
Publicerad

För snart två år sedan brann stora delar av ridskolan i Torsås ned i en anlagd brand. Idag hade föreningen Torsås Ryttare en efterlängtad återinvigning.

Den 15 juli 2014 utsattes Torsås Ryttare för mordbrand. När räddningstjänsten kom till anläggningen var det redan för sent, byggnaderna var helt övertända. Klubbstuga, förråd och ett mindre stall brann ned till grunden.

Branden var en stor påfrestning för hela verksamheten. Nu har man kommit i hamn och under söndagen hölls en återinvigning av ett helt nytt stall och klubbstuga.

Hästshow och tal

Invigningen bestod av shower med duellhoppning, dressyruppvisning och westernuppvisning. Även räddningstjänsten var på plats med sina utryckningsfordon och det erbjöds prova-på ridning.

– Idag två år senare står allt på plats igen – det är en jättestor dag för oss, säger Sarah Ejermark, vice ordförande Torsås Ryttare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.