Foto: Grafik: Laila Krantz, svt

Trakasserade med avhugget grishuvud

Uppdaterad
Publicerad

Tre kvinnor misstänks för att ha förföljt, hotat och trakasserat elva personer från Växjö.

Tre kvinnor kommer inom kort att åtalas för olaga förföljelse. De är misstänkta för att ha förföljt, hotat och trakasserat elva personer i Växjötrakten. Kvinnorna har, enligt polisen, bland annat använt sig av ett avhugget grishuvud för att skrämma och förnedra sina offer.

Det var i april förra året som kvinnorna började skicka sms och brev, förstörde bilar, satte upp anslag och skyltar och satte djurdelar, bland annat ett grishuvud, på dockor som de satte upp i en rondell. 

Enligt Robert Loeffel som är presstalesman på Kronobergspolisen har kvinnorna satt ett avhugget grishuvud på en docka i människostorlek. De ska även ha sprejat ner vägskyltar med namn och telelfonnummer till offren.

– Detta är extremt ovanligt, säger Robert Loeffel till Smålandsnytt.

De tre misstänkta kvinnorna, två systrar och en mamma, har enligt polisen i stort sett erkänt. Orsaken ska ha varit en brusten relation mellan en av kvinnorna och ett av offren, där kvinnan vill hämnas.

Två av kvinnorna är från Blekinge och en är från Skåne

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.