Troja får miljonlån för att bygga arena

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Ljungby kommer att rekommendera kommunfullmäktige att besluta om att bygga en ny arena i Ljungby.

Beslutet fattades av kommunstyrelsen under tisdagen och det var en klar majoritet som sade ja – tolv var för och tre mot. De partier som inte vill bygga arenan och sade nej var Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Ann-Charlotte Wiesel (M) kommunstyrelsens ordförande var nöjd med dagens beslut.

– Det är ju tredje gången vi har diskuterat detta, nu är vi framme vid att rekommendera fullmäktige att säga ja.

Arenan i Ljungby

Arenan som är planerad att börja byggas i Mars 2015 är beräknad att kosta 89 miljoner kronor, pengar som Troja-Ljungby ska låna av kommunen i ett lån som löper på 30 år. Klubbens ordförande Roger Andersson blev glad idag när han fick höra om beslutet.

– Det var ett jättetrevligt beslut som togs idag. Det var vad vi hade väntat på.

Han säger också att det här kommer att betyda mycket för klubben, men det är inte bara Troja-Ljungby. Vi får inte glömma andra aktiviteter, det är lätt att det bara blir fokus på Troja-Ljungby. Det finns andra aktiviteter som håller till här, det finns andra ishockey lag säger Roger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenan i Ljungby

Mer i ämnet