Christoffer Bengtsson, studiesocialt ansvarig på Linnéstudenterna i Växjö.

Tufft hitta studentbostad i Växjö – trots nya lägenheter

Publicerad

I Växjö kan studenter fortfarande inte räkna med att få en bostad. Det visar Sveriges förenade studentkårers (SFS) kartläggning som presenteras idag.

Växjö är en av elva studentstäder som i kartläggningen får rött ljus. Det innebär att nya studenter inte kan räkna med att få en bostad under det närmaste halvåret.

– Just nu är det väldigt svårt för studenter att hitta bostäder. Det ser ut ungefär som förra året, säger Christoffer Bengtsson som är studiesocialt ansvarig på Linnéstudenterna i Växjö.

I Kalmar ser det något bättre ut. I undersökningen får de gult ljus vilket innebär att nya studenter kan räkna med att få en bostad under sin första termin.

Trots nya studentlägenheter

I Växjö har det under året byggts drygt 100 nya studentbostäder, men det har inte varit tillräckligt för att göra det lättare för studenterna att hitta en bostad. Men på SFS, Sveriges förenade studentkårer, ser de att bostadsbristen för studenter kanske kan ha nått sin kulmen eftersom nyproduktion av studentbostäder ökar.

– Vi gav ett löfte 2014 till Linnéstudenterna att fram till 2018 ska vi ha tagit fram minst 400 nya studentbostäder. Det kommer vi att hålla, säger Bo Frank(M), kommunalråd i Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.