En kraftig kollision mellan två bilar inträffade på riksväg 27. Foto: Carl Carlert

Kvinna omkom efter kraftig kollision på väg 27

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna omkom i en trafikolycka på riksväg 27 i höjd med Rävåsen, strax söder om Ingelstad. Flera personer fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen klockan 13.23 på lördagen efter att två bilar kolliderat. Olyckan inträffade i södergående riktning och kollisionen var kraftig.

– Vi har fortfarande knappa uppgifter om vad som har hänt. Det enda vi vet egentligen är det som räddningstjänst och polis på platsen konstaterat och det är att en av bilarna kommit över på fel sida vägen, säger Ulf Wilsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Fyra personer fick föras till Centrallasarettet i Växjö. En 59-årig kvinna avled efter olyckan av sina skador. Hennes anhöriga är underrättade.

Två personer, en kvinna och en man har fått allvarliga skador och en kvinna i 50-årsåldern har lindriga skador.

Stopp i trafiken i flera timmar

Olyckan orsakade stopp i trafiken och vägen fick stängas av mellan Karlsborg och Sunnansjö i båda riktningarna. Vid klockan halv fyra började trafiken släppas på växelvis förbi olycksplatsen men det var vid tillfället fortsatt stor risk för köbildning.

– Vi fick in att sex personer befann sig i bilarna, berättar Carl-Johan Sjöstrand räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst vid 14.30-tiden.

Vad som orsakat olyckan är oklart i nuläget eftersom det enligt polisen inte finns några vittnen till händelsen.

– Vi har ju definitivt inte kunnat hålla förhör i dag med de inblandade men förhoppningsvis kommer vi kunna det i morgon, säger Ulf Wilsson på polisen.

Under söndagen har inga förhör gjorts. Polisen ska jobba vidare med ärendet under kommande vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.