Tvåringen försvann efter att ha lekt i sandhög på gården Foto: Arkivbild

Tvååring försvann från förskola

Uppdaterad
Publicerad

En tvååring försvann från en förskola i Växjö under tisdagsförmiddagen. Barnet hittades gråtande i skogen av en förbipasserande.

– Jag har pratat med personalen på förskolan och det är ett tråkigt olycksfall i arbetet. Barnet har tagit sig ut från området och hittades av en privatperson i skogsområdet i närheten, säger Gunilla Gustafson områdeschef på utbildningsförvaltningen i Växjö som är ansvarig för den aktuella förskolan. 

Personalen märkte inget

Tvååringen var inte borta länge utan personalen uppskattar tiden till någonstans mellan fem och tio minuter, men personalen hade inte upptäckt att barnet var försvunnet. Barnet var ute och lekte i en sandhög på gården när det lyckades smita iväg. 

– Det är allvarligt. Det får inte hända utan det är vår största fasa att ett barn försvinner. Vi är otroligt tacksamma över att privatpersonen som hittade barnet tog tillbaka det till förskolan, säger Gunilla Gustafson.

Har startat utredning

Föräldrarna kontaktades direkt när det stod klart vad som inträffat. Under tisdagseftermiddagen startades en utredning för att ta reda på hur det kunde hända. Enligt Gunilla Gustafson var det inte brist på personal under dagen.

– När jag pratat med personalen är de väldigt ledsna och upprörda. Vi måste gå till botten med det här för att få reda på hur barnet kunde ta sig ut ur området, säger Gunilla Gustafson.

Förskolan har staket kring de området där de mindre barnen vistas, men inte kring hela uteområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.