Udda sockor rockades på skolgårdar och arbetsplatser

Uppdaterad
Publicerad

Tioåriga Nathea Anemyrs initiativ om att uppmana till att bära olikafärgade strumpor i dag för att hylla olikheter har fått enormt genomslag.

Bara via Facebook har runt en kvarts miljon människor sagt sig vilja vara med och bära olikfärgade strumpor i dag.

Smålandsnytt besökte Fagerslättsskolan i Nybro vid lunchtid på fredagen och möttes av en mängd elever med olikfärgade strumpor.

Rocka Sockorna

– Det är viktigt att göra det här eftersom det hyllar de som har lite problem och så är det för att alla är lika mycket värda, säger Kathleen Graviran.

– Det är viktigt med olika strumpor för man ser dem som har problem, säger Keenyh Graviran.

Jättebra initiativ

Vi fortsätter vidare till ytterligare en plats där många hörsammat dagens uppmaning från tioåriga Nathea, Regionförbundet i Kalmar. Här har ett tiotal personer olikfärgade strumpor på sig dagen till ära.

– Vi tycker det är ett jättebra initiativ och vi vill också visa att vi tycker att det är viktigt med en acceptans för olikheter, säger Åsa Dahlin, kommunikationsansvarig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rocka Sockorna

Mer i ämnet