Joakim Pohlman (S) ber om ursäkt för att ha kränkt personal i Markaryd

Uppdaterad
Publicerad

I ett öppet brev ber nu Joakim Pohlman (S) personalen inom Markaryds kommun om ursäkt. Utredningen slår fast att han gått över gränsen. Själv säger han att det aldrig var meningen att kränka någon.

I november anklagades oppositionsrådet i Markaryd, Socialdemokraten Joakim Pohlman, för att skapa ett omöjligt arbetsklimat i kommunen. Åtta toppchefer skickade då en skrivelse till kommunstyrelsen med synpunkter på Joakim Pohlman ledarskap. De ansåg att han betett sig kränkande, ifrågasättande och aggresivt.

Utredning om arbetsmiljön

Konflikten växte och Joakim Pohlman (S) gick till motattack och sa att kommunchefen Svante Melander inte gjort jobbet som han lovade att göra när han anställdes.

Kommunbråket i Markaryd

För att lösa konflikten startade två utomstående konsulter en utredning kring arbetsmiljön inom Markaryds kommun.

När utredningen kring bråket inom Markaryds kommun i förra veckan blev klar, framgick det att det socialdemokratiska oppositionsrådet Joakim Pohlman har gått över gränsen när har framfört sin kritik till vissa medarbetare.

Ursäkt i öppet brev

Nu ber Joakim Pohlman om ursäkt och säger att det aldrig var meningen att kränka någon. I ett öppet brev framför han en direkt ursäkt till kommunchefen Svante Melander och övriga i centrala ledningsgruppen.

Vidare skriver han att konflikten nu måste få en lösning, och hoppas genom ursäkten att alla nu ska kunna gå vidare.

Läs hela brevet här

Pressmeddelande gällande arbetsmiljöfråga i Markaryds kommun

Den 17/1 presenterades av P O Gunnarsson Ledarskap AB en utredning med analys och förslag med anledning av skrivelse från centrala ledningsgruppen om arbets-miljöfråga. 

I utredningen görs bedömningen att jag gått över gränsen för vad som kan anses vara ett acceptabelt beteende vad gäller det sätt jag framfört min kritik på. Det har aldrig varit min avsikt att kränka någon eller göra någon illa. Jag vill därför framföra min ursäkt till kommunchef Svante Melander och övriga i centrala ledningsgruppen som har uppfattat mitt agerande som kränkande.

Jag har alltid satt Markaryds kommuns bästa främst. Denna konflikt måste på något sätt få en lösning. Med denna ursäkt vill jag att vi ska kunna gå vidare. Jag ser också att ett första steg på den resan är att titta på de förslag till åtgärder som utredaren föreslår. 

Joakim Pohlman (S)

Kommunstyrelsens vice ordförande Markaryds kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunbråket i Markaryd

Mer i ämnet