Foto: Jan-Erik Lundberg

Skeptisk publik på möte om Circle Resort i Figeholm

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamns kommun höll ikväll möte för att informera Figeholmsborna om den kritiserade turistsatsningen.

Drygt 80 personer samlades ikväll i Högasnäslokalen i Figeholm. Samhällsbyggnadsnämnden informerade om den planerade vattenverksamheten i Fågelöfjärden, där en semesteranläggning planeras byggas. Den kommer bland annat att bestå av omkring 165 bostadshus på konstgjorda öar och en pir i havet.

Harry Sandberg är med i gruppen Rädda Fågelöfjärden som motsätter sig kommunens planer. Gruppen har bland annat samlat in över 500 namnunderskrifter som i början av december ska lämnas över till ansvariga politiker.

Circle resort

– Det är byggnationen i havet som vi ställer oss emot. Det är totalt vansinnigt. Det är inte nödvändigt för själva projektet. Bygg på land, det är vi positva till, säger han.

Bygget innefattar sammanlagt 1100 fastigheter och skulle enligt beräkningarna kunna generera 450 arbetstillfällen.

– Från kommunens sida har vi en förhoppning att här ska bildas en turistanläggning som blir ett jättebra komplement till de andra turistmålen som vi har i länet, säger Bodil Lidberg Jönsson, samhällsbyggnadschef Oskarshamns kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Circle resort

Mer i ämnet