Misstänkt våldtäktsförsök i Borgholm i lördags

Uppdaterad
Publicerad

Ett hittills okänt våldtäktsförsök av ett gäng män i Borgholm anmäldes till polisen i söndags. Kvinnan räddades av tre andra män som såg vad som hände.

Polisen i Borgholm fick i söndags in en anmälan av en kvinna som utsattes för ett våldtäktsförsök i Borgholm natten till lördagen.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, var på väg hem från Borgholm på cykel vid tvåtiden på natten när hon, enligt anmälan, drogs ned eller blev omkullknuffad av en grupp män som gick på cykelbanan.

Enligt uppgifter till tidningen Barometern ska en av männen ha satt sig på kvinnans ben och en annan hållit fast henne. Mannen som satt på hennes ben slet sönder hennes kläder och skrek åt henne.

Inga misstänkta

Tre män i kostym som såg vad som hände kom, enligt polisanmälan, springande och fick bort de misstänkta gärningsmännen. En av de tre männen följde sedan kvinnan hem.

Polisen har inga misstänkta och önskar komma i kontakt med de tre männen i kostym för att få fler detaljer om gruppen som attackerade kvinnan.

Flera misstänkta gruppvåldtäkter

Under torsdagskvällen och natten till fredagen anmäldes också två våldtäkter i Kalmar. I samtliga fall har kvinnor våldtagits av för dem okända män. Polisen har inga misstänkta. Dessutom framkom det att det tidigare i veckan skett en misstänkt gruppvåldtäkt i Västerviks kommun, som ingår i Kalmar län. Inte heller i det fallet har något gripande skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.