Foto: Helmuth Petersson

Våldtäktsoffren undersökta på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under kvällen och natten anmäldes två våldtäkter i Kalmar. I samtliga fall har kvinnor våldtagits av för dem okända män. Polisen har inga misstänkta.

Den första anmälan kom vid 10-tiden i går och gällde en våldtäkt som skulle ha skett utomhus utanför Kalmar tätort, i Kalmar kommun. En kvinna i 50-årsåldern ska ha blivit våldtagen av flera män. Polisen går inte ut med hur många män det rör sig om.

Den våldtäkten rubriceras som grov och offret själv larmade polis. Hon fördes senare till sjukhus.

Gruppvåldtäkter i Kalmar län

Väninnan anmälde brottet

Klockan två på natten anmäldes ytterligare en våldtäkt med mer än en gärningsman. Det är en kvinna i 30-årsåldern som ska ha blivit våldtagen i en lägenhet i Kalmar. Enligt polisen är det hennes väninna som anmält våldtäkten.

Det ska i det fallet röra sig om två gärningsmän och brottet är rubricerad som våldtäkt av normalgraden. Inte heller i det fallet ska kvinnan känna till gärningsmännens identitet, uppger polisens kommunikatör Maya Forstenius.

Ingen av kvinnorna ska ha behövt läkarvård, däremot har de undersökts på sjukhus.

Inget samband

Våldtäkten har inte skett i kvinnans egen lägenhet. Enligt polisen finns inget samband mellan de två våldtäkterna som har anmälts.

I går framkom det att det tidigare i veckan skett en misstänkt gruppvåldtäkt i Västerviks kommun, som ingår i Kalmar län. I det fallet har inget gripande skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gruppvåldtäkter i Kalmar län

Mer i ämnet