Dystert på Vänsterpartiets valvaka i Jönköping. Foto: SVT

Vänsterpartiet verkar inte få något mandat

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet har inte haft något riksdagsmandat från Jönköpings län den senaste mandatperioden. Nu hade partiet hoppats kunna ta tillbaka sitt mandat.

– Tyvärr verkar det ju inte jätteljust just nu, säger Inga Jonasson, förstanamn på Vänsterpartiets riksdagslista i Jönköpings län.

I de preliminära resultaten är det osäkert och det kan dröja till alla röster och fördelning med utjämningsmandat är klart innan Inga Jonasson vet säkert hur det blir.

Sansat och lugnt på valvakan

Det 50-tal personer som samlats på Vänsterpartiets valvaka var sansade och lugna och trots en rödgrön framgång fanns besvikelse.

– Jag är besviken, jag hade hoppats på uppemot åtta procent för oss, säger Jerry Hansson (V), fullmäktigeledamot i Jönköping.

– Visst är det glädjande med en rödgrön framgång, men de höga siffrorna för Sverigedemokraterna lägger sordin på den glädjen, fortsätter Jerry Hansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.