Haley Nordgren och Isak Lilja njöt av det fina vädret under sportlovsveckan. Foto: SVT

Våren har kommit till Småland, men alla är inte nöjda

Uppdaterad
Publicerad

I går blev det officiellt vår i Småland. Många tycker att det är skönt att solen tittar fram, men vissa önskar att snön skulle legat kvar längre.

I går blev det officiellt vår i Sydsverige, solen solen har tittat fram på flera håll och blommor kan man se i flera trädgårdar.

– Jag njuter. Vi ska gå och köpa frön nu som vi ska plantera, jag har längtat efter våren, säger Bela Kisch från Hovmantorp.

Ingen vinter på Öland

På norra Öland blev det ingen vinter i år. Årstiderna gick direkt från höst till vår. Det var inte tillräckligt mycket minusgrader i rad för att räknas som vinter. Nu har även våren kommit till Småland.

– Jag älskar solen, man piggnar till direkt när den är framme. Jag tycker att det har varit en mörk vinter, säger Nils-Göran Ragnarsson från Växjö.

Saknar redan snön

På söndag ska Barnens Vasalopp gå av stapeln på Strandbjörket i centrala Växjö. Men tävlingen hotas att ställas in på grund av snöbrist. Isak Lilja från Växjö hade gärna velat ha mer snö.

– Jag tycker att det är för lite snö, för nu kan man till exempel inte bygga snögubbar.

Släktingen Haley Nordgren från Grebbestad, ser däremot fram emot våren.

– Det är skönare att det blir varmare nu för då kan jag vara ute med mina kompisar. Men jag älskar vintern också för då fyller jag år och man kan åka pulka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.