Vattenläckan hittad i sista stund – vattentornet nästan tömt

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv sextiden på onsdagskvällen kunde vattenläckan i Älmhult hittas. Enligt ett pressmeddelande från Stena Aluminium ska vattenläckan finnas under deras lokaler.

Vattenläckan i Älmhult är nu lokaliserad till Stena Aluminiums område i Älmhult och arbetet med att laga läckan är igång.  Kommunen går fortfarande ut via sin hemsida och uppmanar allmänheten att spara på vattnet, då det råder vattenbrist.

Sökt läckan hela natten

Det var under gårdagen som det upptäcktes att det fanns en läcka någonstans. Problemet var bara att ta reda på vart läckan fanns. Under hela natten och dagen idag har personal från bland annat gatuavdelningen arbetat intensivt med att lokalisera läckan.

Vid halv sextiden på onsdagen gjorde Stena Aluminium kommunen uppmärksamma på att deras vattenförbrukning var högre än normalt. Då kunde man konstatera att det var i marken under fastigheten som vattenläckan fanns.

Vattentornet nästan tomt

I morse var vattentornet nästintill tömt och vattnet sjönk med en centimeter varannan minut. Detta gjorde att vattnet stängdes av i olika omgångar för att stabilisera vattenmängden i tornet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.