Växjöfansen besvikna efter måndagens kvartsfinal mellan Malmö och Växjö i SM-slutspelet Foto: TT

Växjö Lakers skriver historia trots förlust

Uppdaterad
Publicerad

Lakers blev under gårdagen för första gången utslagna i en kvartsfinal i SM-slutspelet i ishockey. Vi har pratat med några av supportrarna i Lakers Lakejer.

Slutspelsflaggorna i Växjö vajade fortfarande i vårsolens friska vind under tisdagen. Men under måndagen gjorde Växjö Lakers sin sista match för säsongen. Malmö satte punkt för kvartsfinalserien med vinst 4-2 i matcher. 

– Det är tungt, väldigt tungt. Jag hade hoppas på att de skulle gå längre, säger Christoffer Mattisson, klackledare Lakers Lakejer. 

– Det är klart att man är besviken över resultatet. Vi hade sett fram emot att gå längre i slutspelet, säger Annika Sand, suppleant Lakers Lakejer. 

Växjö Lakers skriver historia 

Trots kvartsfinalförlusten så lyckades Växjö Lakers för första gången i klubbens 20-åriga historia vinna säsongens grundserie. Därmed kammade de hem en miljon kronor. Något som klackledaren i supporterklubben Lakers Lakejer ser som en stor framgång. 

– Vi har skrivit historia när vi vann serien. Det tycker jag är imponerande och det visar att vi har ett bra lag, så det är bara att kriga vidare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.