Emil Pettersson medan han spelade för Modo, och Brynäs Jonas Nordquist. Foto: Mats Åstrand/TT

Växjö värvar Skellefteåcenter

Publicerad

Lämnar efter bara 24 matcher. Varken Skellefteå eller Emil Pettersson har fått ut det de förväntat sig, enligt Skellefteås sportchef.

Den lovande centern Emil Pettersson byter klubb i SHL – från Skellefteå till Växjö. Den 22-årige Pettersson lämnade Modo efter degraderingen i våras och skrev tvåårskontrakt med Skellefteå. Men efter bara 24 matcher, där han producerat sex mål och sex assist, lämnar han för Växjö.

”Vi har följt Emil sedan tidigare och vi är väldigt glada att få in en ung, offensivt skicklig center i vår trupp”, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson på klubbens hemsida.

Skellefteås sportchef Mikael Lindgren om beslutet att bryta med Pettersson:

”Varken vi eller Emil har fått ut det vi förväntat oss, så vi ser det här som den bästa lösningen. Nu får han istället chansen till en nytändning i en annan klubb”, säger han till Skellefteås hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.