Foto: SVT

Victoria Park har fått kritik för sin fastighetsskötsel

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsbolaget Victoria Park som vill köpa drygt 900 kommunala lägenheter i Växjö har tidigare fått kritik för sitt sätt att sköta hyreslägenheter.

Enligt Sveriges radio Kronoberg har de bland annat kritiserats för att låta arbetslösa hyresgäster jobba som hyresvärdar till en låg ersättning.

– Vi jobbar med en egen typ av förvaltning där vi kompletterar den traditionella förvaltningsorganisationen med att anställda människor som bor i sina bostäder i de områden som vi äger. På det viset kommer vi nära våra kunder, får mindre problem med skadegörelse och hittar förebilder som vill komma in på arbetsmarknaden, säger Peter Strand till Sveriges radio Kronoberg.

Lägenhetsförsäljning i Växjö

Lägenheterna som Victoria Park planerar att köpa ligger i Araby och på norr i Växjö.

Enligt Kvällsposten har boenden arbetat för ett hyresavdrag på omkring sju kronor och femtio öre per timme, samtidigt som ägarna tjänat stora pengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsförsäljning i Växjö

Mer i ämnet