Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Vimmerby spelarna och tränaren i videon ovan att berätta hur det känns att för första gången spela i allsvenskan. Foto: Meijer Media

Hockeyskrällen: ”Fick en blackout efter slutsignalen”

Uppdaterad
Publicerad

Vimmerby Hockey blev i helgen klara för allsvenskan nästa säsong. Många småländska derbyn väntar.

– Jag fick en blackout när slutsignalen gick. Det här är helt fantastiskt och helt unikt, säger Hampus Sylvegård tränare Vimmerby Hockey.

Vimmerby besegrade Halmstad med hela 8-1, laget vinner därmed kvalserien och säkrade en plats i allsvenskan. Det är första gången som Vimmerby Hockey kommer att spela i allsvenskan och det kommer bli flera smålandsderbyn då de också kommer möta Tingsryd, Nybro, Kalmar och IK Oskarshamn.

– Det vi har åstadkommit med staden och gruppen kan jag inte sätta ord på fortfarande, trots att det har gått tre dagar, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Hör honom berätta mer i videon ovan.

Till nästa säsong när Vimmerby Hockey ska spela i allsvenskan måste de se över sin arena och åtgärda en del för att uppfylla kraven till allsvenskan. Men vilka renoveringar ska göras är just nu oklart, säger sportchefen Pelle Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.