Wichak Sirisae från Thailand – en glad tävlande. Foto: SVT

Wichak sist – men tog ändå god tid på sig...

Uppdaterad
Publicerad

Wichak Sirisae från Thailand var sist upp ur vattnet av alla deltagare. Men trots det var han en nöjd och glad man.

Det såg tungt ut när Wichak tog sig upp ur vattnet påhejad av den stora folkmassan. Då hade han cirka fyra minuter på sig att byta om till cyklingen innan arrangören stängde grindarna.

Men Wichak stressade inte. Han hann prata med SVT:s reporter, hälsade på funktionärerna och efter att han bytt om så hade han mindre än två minuter kvar. Då passade han på att ta en kisspaus.

Ironman Kalmar

– Va? Är jag sist, sa han vid ombytet.

Därefter cyklade han iväg i lugn takt.

Klarade cyklingen

Men mot alla odds lyckades Wichak Sirisae knappa in under cyklingen, och kunde ta sig runt på imponerande fem timmar och nio minuter efter en stark slutspurt.

– Det gick bra. Jag klarade det bra. Det var inte kuperat utan ganska flackt, så då kan man cykla snabbt, säger han till SVT:s reporter vid växlingen till löpningen, där han är långt från sist in.

Hur känner du dig? Lever du fortfarande?

– Jodå. Men trött, förstås.

Tror du att du klarar löpningen?

– Ja, jag hoppas det.

Wichak i mål

Det gick tufft i löpningen för honom. Men han klarade det. Och han kom i mål innan ”heroes hour”, det vill säga sista timmen. Han fick en tid på 14:13:42.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ironman Kalmar

Mer i ämnet