Foto: SVT

Kommunens borgen till Kalmar FF klubbad

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar kommun har nu bestämt sig för att gå i borgen på 26 miljoner kronor till borgen för Kalmar FF.

– Vi beslutade enligt det förslag som lagts av majoriteten. Kommunen kommer utöka sitt tidigare borgensåtagande gentemot Kalmar FF med 26 miljoner kronor, säger Urban Sparre, ekonomichef.

Pengarna ska ersätta de 26 miljoner kronor av klubbens pengar som för närvarande finns spärrade som säkerhet på ett konto i Swedbank.

– Genom att ersätta de spärrade pengarna så får klubben nu tillgång till sina egna pengar och kan på så sätt kan fortsätta driva verksamheten.

Den utökade borgensumman går till Kalmar FF fastigheter AB. Kalmar kommun har sedan tidigare beviljat en borgen på 96 miljoner kronor till föreningen.

– För kommunen innebär beslutet så klart att man även utökar sitt risktagande.

I våras presenterade Kalmar FF minusresultat, både för 2014 års bokslut och för årets budget. Det handlar om miljoner kronor i back för föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.