Foto: TT/Jessica Gow

11 miljoner till förlossningsvården

Uppdaterad
Publicerad

Nu satsar landstinget 10,8 miljoner kronor på att utveckla förlossningsvården på Södertälje sjukhus.

Tanken är att det personliga stödet till mammorna ska stärkas, som en del av att ta över delar av Södra BB:s koncept. Stockholms läns landsting satsar nu 10,8 miljoner kronor på förlossningsvården på Södertälje sjukhus.

– Mödra- och förlossningsvård kommer att vara integrerade i en enhet samtidigt som verksamheten ökar med 30 procent eller ungefär 500 förlossningar per år. Åtta barnmorskor från Södra BB har börjat arbeta och rekryteringen pågår för fullt för att få med sig erfaren personal, säger Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd, i ett pressmeddelande.

Förlossningskrisen i Stockholms län

Sedan Södersjukhuset stängde Södra BB:s verksamhet har landstinget arbetat med att flytta förlossningsenhetens koncept till Södertälje sjukhus, och pengarna som skjuts till är en del i arbetet med att utveckla konceptet.

Satsar på förlossningsrädsla och nyanlända

Ambitionen är att Södertälje sjukhus ska fokusera på kvinnor med förlossningsrädsla och anpassad vård för nyanlända.

– Vår satsning på Södertälje sjukhus visar tydligt att arbetet för att alla födande kvinnor i Stockholms län ska få uppleva trygga förlossningar går framåt. Samtidigt kan vi på det här sättet värna valfriheten, säger Ella Bohlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningskrisen i Stockholms län

Mer i ämnet