12 lag i årets Mörkö Triathlon

Publicerad

Mörkö Triathlon går av stapeln under lördagen och totalt kommer 84 deltagare att vara med och tävla. De möter en hård vind som kan försvåra loppet men har tur med vattentemperaturen i alla fall.

Under lördagen arrangeras Mörkö Triathlon för femte året i rad och startskottet går klockan 14. Redan vid 12-tiden hade några tappra deltagare anlänt till tävlingsområdet. 

– Det börjar redan komma lite folk och alla verkar glada, det är alltid glad stämning här. Familjärt och trevligt, säger Maria Kullberg, tävlingsledare. 

18 grader i vattnet 

Förutom den hårda vinden som härjar i länet så har tävlingsdeltagarna haft tur, lördagen bjuder på sol och en helt överkomlig temperatur i vattnet. 

– Det blåser som tusan, och blåsten är inte lätt att ha att göra med. Men utöver det är det strålande sol här och 18 grader i vattnet, säger Maria Kullberg. 

12 lag: 84 deltagare 

Tävlingsytan har ökat inför årets lopp och det har gjort det möjligt att fler deltagare kan vara med. Totalt är det 12 lag. 

– Vi har 54 herrar och 30 damer som ska delta.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.