”Ärendet är högprioriterat”

Uppdaterad
Publicerad

Omständigheterna kring de två personer som hittats döda i en lägenhet i Södertälje är fortfarande oklara.

– Vi pratar med alla som kan ha upplysningar, säger polisen.

Polisen är fortsatt förtegen och vill inte gå in på detaljer kring personerna som hittades döda i en lägenhet vid midnatt på lördagskvällen.

– Vi fortsätter vår tekniska undersökning idag och pratar med alla som kan ha upplysningar, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

”Samma lampa tänd”

Än har de avlidna inte identifierats och därmed har inte anhöriga kunnat underrättas. Men den som är skriven på adressen där kropparna hittats, är en man i 21-års åldern. Enligt uppgifter ska den andra personen vara en kvinna.

En granne berättar för SVT Nyheter att de var ett par som nyligen träffats. Grannen har inte sett till 21-åringen på en längre tid.

– Jag har reagerat på att samma lampa varit tänd i 9-10 dagar. Han har inte heller gjort någon uppdatering på Facebook på länge.

Uteblev från jobbet

Enligt 21-åringens arbetskollegor på ett äldreboende så skulle mannen ha jobbat helgen den 16-17 januari men han dök aldrig upp. Kollegor berättar för SVT att de vid flera tillfällen försökt få kontakt med mannen utan framgång. 

Polisen har ännu inte gripit någon men avsätter mycket resurser för att komma vidare i ärendet.

– Det är högprioriterat, säger Carina Skagerlind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.