Foto: Omar Daham/SVT

Bergkross i Taxinge kan stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Det ser ut som att Skanska inte får krossa berg i Taxinge. Markägaren vill nämligen inte ha något transportband, rapporterar Länstidningen.

Ett stort antal yttranden har kommit in till Länsstyrelsen gällande tillstånd för bergkrossen.

Ett av dem kommer från Uppsala akademiförvaltning. De sköter stiftelsen som äger marken där Skanska vill ha ett transportband som ska leda från hamnen till bergkrossen. Det har nu visat sig att akademiförvaltningen inte är intresserade av att ha något transportband, skriver Länstidningen.

– Vi säger nej om vi får frågan. Vi är inte särskilt roade av att ha verksamheten på vår mark. Den är inte positiv för oss eller för bygden, säger akademiförvaltningens Curt Malmenstedt till LT.

Förslaget som bergkrossen har länge upprört känslor bland de boende i området. Många har varit mycket kritiska till att anläggningen skulle hamna i området som omges av naturreservat.

Skanska drar i nuläget inte tillbaka sin ansökan, de låter länsstyrelsens miljöprövningsdelegation fatta sitt beslut, skriver LT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.