Bert Karlsson kan inte ge något besked. Foto: SVT/TT

Berts planer försenar sjönära bostadsbygge

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan började Södertälje kommun planera för sjönära bostäder intill Måsnaren i Hovsjö. Men arbetet har försenats av Bert Karlssons planer på asylboende i området.

Efter två års förberedande arbete fick Södertälje kommun 2013 klartecken att börja planera för nya bostäder intill Måsnaren i Hovsjö. Tanken var att skapa attraktiva, sjönära hem. Hovsjö skulle också öppnas upp mot vattnet.

– Man skulle pröva bygglov med ungefär 100 nya bostäder, berättar Urban Dahlberg, plan- och bygglovschef på Södertälje kommun.

Bert Karlsson tveksam

I planen ingick att riva De Lavals gamla lokaler som ligger i området – så allt gick i stå när Bert Karlssons företag Jokarjo AB ansökte om bygglov för asylboende där.

– Det var inte alls det vi hade jobbat med i två år, säger Urban Dahlberg.

När SVT Södertälje når Bert Karlsson är han inte längre säker på att han kommer att fullfölja etableringen av ett asylboende i Hovjsö, men han kan inte svara på om Jokarjo AB kommer att dra tillbaka sin ansökan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.