Bil genom isen i Södertälje – man omkom

Uppdaterad
Publicerad

En bil körde genom isen i Västra mälarehamnen i Södertälje tidigt på söndagsmorgonen. Efter drygt 30 minuter i det iskalla vattnet kunde räddningspersonal hämta upp en person i 70-årsåldern som avled.

Larmet kom till polisen klockan 06.22 på söndagsmorgonen. Någon hade sett en bil köra rakt genom isen och ned i vattnet i Västra mälarhamnen, nära Astra Zenecas lokaler, i Södertälje. Strax därefter var polis och räddningstjänst på plats.

– Det är oklara omständigheter kring det här, men vi kan säga att en man nu under morgonen förts till sjukhus, säger Carina Andersson, vakthavande polisen region Stockholm, till SVT Nyheter.

Bilen bärgas från platsen

Ett stort räddningspådrag arbetade på platsen under morgonen för att försöka ta reda på vad som orsakat olyckan. Den insatsen är nu avslutad.

Enligt polisen finns det inget som tyder på att det funnits någon ytterligare person i bilen.

– Mannen fick flygas med helikopter till sjukhus. Klockan var 06.58 när räddningstjänsten fick upp honom, säger Carina Andersson och konstaterar att mannen måste ha legat i vattnet i minst en halvtimme.

Mannen omkom

Föraren som körde bilen omkom senare under dagen. Han var enligt polisen i 70-årsåldern och man misstänker inte att något brott ligger bakom händelsen.

– Det enda man kan konstatera är att det är en ren olycka, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Strax före tolv på söndagen bärgades bilen med hjälp av dykare. Anhöriga till mannen ska vara underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.