Foto: TT

Tre döda när bil körde genom brobom på E4:an

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer omkom efter att en bil kört igenom en brobom i Södertälje och föll närmare 25 meter ner i vattnet. Polisen fick larmet från ett vittne vid klockan 02.34 under natten mot lördagen.

– Det blir väldigt stora krafter när man slår i vattnet från en sådan höjd. säger Lars-Åke Stevelind vid räddningstjänsten.

Strax efter klockan åtta var bärgningen av bilen klar och tre kroppar hade då hittats. Identifieringen är ännu inte helt klar, men det rör sig om tre vuxna personer, enligt polisen.

– Det finns ingenting som tyder på att det ska finnas några fler i vattnet, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef på Räddningscentralen i Stockholms län.

Motorvägsbron i Södertälje

Redan under natten hittades två personer drunknade efter att ha kört igenom en brobom på E4:an i Södertälje. Senare hittades en tredje kropp i anslutning till bilen i vattnet.

25 meters fall

– Vi har ett vittne som sett hur bilen körde ner i vattnet när bron var på väg att stänga, säger vakthavande befäl Anna Kling vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Bron ska ha varit på väg ner när olyckan inträffade. Bilen kan ha fallit närmare 25 meter ner i vattnet.

Polisen fick initialt in larmet som att det var brobomen som var trasig, på väg ut till platsen kom det andra vittnesmålet om hur bilen försvunnit över kanten.

Polisen har registreringsnumret på bilen.

– I nuläget vet vi inte vilka de omkomna är, säger Mats Lindberg, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

Trafiken avstängd

Bärgningsarbetet har varit utdraget. E4:an spärrades av helt i norrgående riktning och trafiken leddes om. Trafiken kom igång igen strax före lunchtid.

– Vi har reparerat brobommen och klockan 11:20 släppte vi igång trafiken i norrgående riktning så trafiken rullar nu på som vanligt, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram till SVT Nyheter.

Även fartygstrafiken påverkades då det är relativt grunt  och smalt där bilen störtade.

Det rådde enligt uppgifter från platsen mycket halt väglag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet