Foto: SVT

Boel Godner (S): ”Får inte bli en fars av det”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) ser allvarligt på att det inte finns någon tidsplan för när Södertäljebron åter kan tas i bruk. – Det får inte bli katastrofläge, säger hon.

Tidigare i veckan stod det klart att Trafikverket bryter med den underentreprenör som utfört svetsarbete på den nya brobalken. Det innebär att arbetet kan betraktas som ogjort och måste göras om på nytt.

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) säger att hon börjat undra om expertmyndigheten i det här fallet, alltså Trafikverket, inte klarar av att göra en upphandling på ett korrekt sätt.

Motorvägsbron i Södertälje

– Det får inte bli en fars av det, det är för viktiga saker det handlar om, säger hon.

Stora företag drabbas

Godner säger att kommunen ännu inte befinner sig i katastrofläge, men att det är av yttersta vikt att få en långsiktig plan som innefattar en reservplan ifall olyckan skulle vara framme igen.

– Det är jättebråttom att få till en långsiktig plan. Det handlar om stora företag både i och utanför Södertälje som fått leda om sina transporter, om affärer och bensinstationer som tappar intäkter, om enskilda medborgare som tvingas vänta i långa köer, säger Boel Godner (S).

Godner säger att kommunen aldrig kommer kunna göra upp en plan ensamma, utan att det måste ske tillsammans med Trafikverket.

– Vi har aldrig kunnat och kommer aldrig kunna lösa detta på egen hand, säger hon.

Inget besked om tidsplan

Södertälje kommun har täta möten med Trafikverket, men har ännu inte fått besked om när bron kan väntas öppna igen.

– Vår uppgift är ju också att kommunicera med medborgarna och det blir väldigt svårt när det inte finns en tidsplan. Det får inte bli katastrofläge, säger Boel Godner (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet