Då spelas Syrianskas kvalmatch

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett möte har nu förbundet fattat beslut om att matchen mellan Syrianska och Vasalunds IF spelas på söndag.

Kvalmatchen som gäller en plats i superettan skulle egentligen ha spelats i onsdags, men på grund av snökaoset fattade Svenska fotbollförbundet beslut om att ställa in den.

Eftersom de båda klubbarna inte kunde komma överens om nytt speldatum fick tävlingskommittén kallas in. Syrianska ville spela så tidigt som möjligt, medan Vasalund föreslog söndag.

Södertäljelagen i superettan

– Vår plan på Skytteholms IP är uppbokad på lördag och vi måste hinna få undan all snö som finns på läktarna, säger Jonas Sjöland, föreningskonsulent i Vasalund.

– Vi vill spela så fort som möjligt och säsongen skulle ju varit slut efter helgen, säger Syrianskas sportchef Simon Latte.

Men efter ett möte har tävlingskommittén fattat beslut om att matchens ska spelas 17.00 på söndag och returmatchen 19.00 på onsdag.

– Det är bra att det blir på söndag, vi hade inte hunnit få undan all snö annars, nu har vi kallat in tio personer extra som ska skotta. Vi gör inte det här för att bråka, utan vi vill att det ska bli bra för alla, säger Jonas Sjöland.

– Vi tycker det är dåligt skött av förbundet, det borde finnas någon ledig plan i Stockholm tidigare än söndag. Men vi kommer inte överklaga, utan vi är redo, säger Simon Latte.

SVT Nyheter Södertälje söker förbundets tävlingskommitté, hittills utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Södertäljelagen i superettan

Mer i ämnet