Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är klart att det känns tråkigt men det är inte långt till nästa val” säger Anders Önbäck (S), avgående kommunstyrelsens ordförande i Nykvarn. Foto: Moa Bergman/SVT

Därför avgår Önbäck (S): ”Kritik mot min ledarstil”

Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Nykvarn, Anders Önbäck (S), uppger att kritiken mot hans ledarstil från samarbetspartierna nu gör att han väljer att avgå.

– Det är mot mig personligen man haft åsikter – och då tar jag mitt ansvar, säger han.

Anders Önbäck, som tillträdde som kommunstyrelseordförande efter senaste valet, kommer att lämna sin post i maj, i samband med kommunfullmäktiges möte.

Önbäck kommer även att lämna sin roll som gruppledare inom partiet. Däremot ska han sitta kvar som ledamot i kommunfullmäktige.

I klippet ovan berättar Önbäck mer om sitt beslut att avgå.

– Vår majoritetssamverkan kommer fortsätta. Processen framåt sker hos Socialdemokraterna, säger kommunstyrelsens vice ordförande Gunilla Lindstedt (NP) till SVT i ett skriftligt svar.

Hon vill inte ge någon kommentar till Anders Önbäcks avgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.